🐾 ❄️ ZIMSKA NEGA PSOV ❄️ 🐾

🐾 ❄️ ZIMSKA NEGA PSOV ❄️ 🐾

10 nasvetov za varnost vašega kosmatinca v zimskih mesecih.
 
1. OBLECITE JIH NA SPREHODIH
Morda je v zaprtih prostorih udobno, a vaš pes potrebuje redne sprehode ne glede na vreme. Ko ste na sprehodu, je pomembno, da poskrbite, da vaših štirinožnih prijateljev ne zebe. Oblecite jim pasji plašč ali vsaj pulover, ko greste ven, še posebej, če imate psa s kratko dlako.
 
2. PO SPREHODU PREVERITE, ALI IMA VAŠ PES MED TAČKAMI OSTANKE SNEGA ALI SOLI
Novodobne zime nam sicer redko naklonijo sneg, pa vendar. Preverite šape vašega psa in jih temeljito osušite vsakič, ko je bil zunaj. To je še posebej pomembno pri dolgodlakih psih, saj so nagnjeni k temu, da se sneg zbija med šapo in spremeni v ledeno kroglo, kar je lahko zelo boleče. Če vaš pes s tem nima težav, priporočamo, da dolgo dlako med blazinicami postrižete, da to preprečite.
 
3. PREVERITE TUDI SLEDI PESKA
Na koncu hoje jim vedno očistite tačke, saj bo med blazinicami zagotovo ostalo nekaj peska, ki lahko draži šape vašega psa.
 
4. POČITEK NA TOPLEM IN SUHEM
Mokre in blatne pse po sprehodih osušite in jim zagotovite udobno posteljo, kamor se lahko vrnejo, stran od mrzlega prepiha.
 
5. ZAGOTOVITE JIM NOTRANJE AKTIVNOSTI
Nekateri psi se zelo neradi odpravijo na mraz. Če je temu tako, jih ne silite ven, ampak poskrbite, da jim zagotovite igrače, s katerimi se lahko igrajo, in jih zaposlite, ko so v zaprtih prostorih.
 
6. PRILAGODITE KOLIČINO HRANE, ČE JE POTREBNO
Če ugotovite, da je vaš pes v zimskih mesecih manj aktiven, ustrezno prilagodite količino hrane, ki mu jo daste, da se izognete povečanju telesne teže.
 
7. PREPRIČAJTE SE, DA IMATE DOBER ODPOKLIC
Hladno vreme pogosto povzroči zmanjšano vidljivost v meglenem ali snežnem vremenu. Če jih spuščate s povodca, se prepričajte, da imate res dober odpoklic, da pes ne zatava. Vedno pa poskrbite, da so podatki na njihovem mikročipu posodobljeni z vašimi pravilnimi kontaktnimi podatki.
 
8. NAREDITE JIH VIDNE
Pozimi so dnevi krajši, zato je včasih izziv peljati psa na sprehod ob dnevni svetlobi. V temi psu pritrdite majhno lučko na ovratnico, ali ga opremite z odsevniki, da bo viden, ko ste na sprehodu ob zmanjšani vidljivosti.
 
9. NE PUŠČAJTE GA V AVTU BREZ NADZORA
Tako kot se lahko avtomobili v poletnih mesecih usodno segrejejo, lahko temperature v hladnem vremenu zelo hitro padejo. Psa vedno vzemite s seboj, namesto da ga pustite v avtu dlje časa.
 
10. DRŽITE SE PROČ OD ZAMRZNJENIH JEZER IN REK
Psa ne približujte zmrznjeni vodi, saj je nemogoče ugotoviti, kako varna je površina. Vodite jih tesno na povodcu, če mislite, da bi jih zamikalo, da bi skočili.
 
Vašega psa žal ne moremo odpeljati na sprehod – lahko pa mu ponudimo zanj najboljše izdelke, ki jih najdeš v naši spletni trgovini.
 
www.mojkosmatinec.com
 
🐾 KER SI VSAK REP ZASLUŽI MAHATI  🐾
Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.