10 RAZLOGOV, ZAKAJ JE REDNO KRTAČENJE PSA MED SPOMLADANSKO MENJAVO DLAKE KLJUČNEGA POMENA

10 RAZLOGOV, ZAKAJ JE REDNO KRTAČENJE PSA MED SPOMLADANSKO MENJAVO DLAKE KLJUČNEGA POMENA

 

  1. Odstranitev zimske dlake: Spomladi se mnogim psom začne menjavati zimska dlaka, kar lahko povzroči obilno izpadanje dlake. Redno krtačenje pomaga odstraniti odmrlo dlako in spodbuja rast nove zdrave dlake.
  1. Preprečevanje vozljev in prepletov: Med menjavo dlake se lahko dlaka zlepi skupaj in tvori vozle ali preplete. Redno krtačenje preprečuje nastanek teh težav in ohranja dlako vašega psa mehko in sijočo.
  1. Preprečevanje toplotnih težav: Debela zimska dlaka lahko v toplejših mesecih povzroči težave s prekomernim segrevanjem psa. Redno krtačenje pomaga odstraniti odvečno dlako, s čimer se preprečuje prekomerno pregrevanje.
  1. Izboljšanje kožnega zdravja: Redno krtačenje spodbuja zdravje kože tako, da odstrani odmrlo kožo in preprečuje zamašitev por. To lahko zmanjša tveganje za kožne težave, kot so vnetja ali alergijske reakcije.
  1. Preprečevanje alergij: Odstranjevanje odvečne dlake s krtačenjem lahko pomaga zmanjšati tveganje za alergijske reakcije pri ljudeh, ki so občutljivi na pasjo dlako.
  1. Zmanjšanje količine dlake v domu: Redno krtačenje zmanjšuje količino dlake, ki se nabira po vašem domu, kar olajša čiščenje in vzdrževanje higiene.
  1. Povečanje udobja psa: Krtačenje je lahko prijetno doživetje za vašega psa, saj jim pomaga odstraniti srbečo in dražečo odvečno dlako ter spodbuja cirkulacijo krvi v koži.
  1. Ohranjanje estetskega videza: Redno krtačenje ohranja dlako vašega psa lepo in urejeno, kar prispeva k njihovemu splošnemu estetskemu videzu.
  1. Zmanjšanje tveganja za vnos zajedavcev: Med krtačenjem lahko opazite znake zajedavcev, kot so bolhe ali klopi, kar vam omogoča hitrejše ukrepanje in preprečuje širjenje teh nadlog.
  1. Krepitev vezi med lastnikom in psom: Čas, ki ga preživite s svojim psom med krtačenjem, je lahko odlična priložnost za krepitev vezi in izgradnjo zaupanja med vami. To lahko prispeva k boljšemu čustvenemu in fizičnemu zdravju vašega psa.

S kodo MENJAVADLAKE15 imate v naši spletni trgovini še dodaten 15 % popust na že znižano najboljšo krtačo, ki je obnorela svet. 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.