Zakaj je moker pes = smrdljiv pes?

Zakaj je moker pes = smrdljiv pes?

Dejstvo, MOKER pes je SREČEN pes in ti želi biti še bližje! A na žalost je moker pes tudi smrdljiv pes.

Zakaj?
Vsi smo to že doživeli – poletni dan, vožnja do reke/jezera in osvežilno kopanje za vas in vašega štirinožca v čisti hladni vodi. Potem je tu še dolgočasna vožnja domov, ko se trudiš gledati na cesto, čeprav boš kmalu omedlel zaradi vonja po mokrem psu.

Preprost razlog za smrad!

Nadaljujte previdno (opozorjeni ste bili)!

 

Po besedah ​​britanskega učitelja kemije Andyja Brunninga je »dišava« po mokrem psu posledica drobnih bitij, ki naravno živijo na vašem psu. Z drugimi besedami, mikroorganizmi (znani tudi kot mikrobi), ki se naselijo na vašem psu (vključno s kvasovkami in bakterijami).
Na kratko, gre za kemijo + biologijo.
 
Ne dišijo ti organizmi sami, ampak "mikro iztrebki", ki jih pustijo na vašem psu. Da, prav ste slišali ... »iztrebki« (ali stranski produkti odpadkov) v obliki urina, blata in znoja,  so temelj zloglasnega vonja po mokrih psih. Ko se ti stranski produkti pomešajo z vodo, se organske spojine razgradijo (s kemično reakcijo) – in osvobodijo – iz dlake vašega psa v zrak. Te "aromatične" koncentracije so tisto, kar vonjate, ko je vaš kosmatinec moker. Drug dejavnik pri ustvarjanju mokrega smrdljivega psa je izhlapevanje vlage na vašem psu v zrak, kar omogoča višjo koncentracijo vonjav, ki napadejo vaš nos!

Običajno na vašem psu živi od 350 do 16.500 bakterij (na kvadratni centimeter). Na ljudeh? Običajno 100 trilijonov!

 

Naj izgine vonj po mokrem psu!

Kaj lahko lastnik psa stori, da se znebi neprijetnega vonja po mokrem psu? Kratek odgovor, nič drugega kot le kratkoročno olajšanje. Vendar ne pozabite, da vonj ni slab ali nezdrav za vašega psa; bodimo iskreni, to je njihov naravni vonj, zato jih to ne moti!
Bistvo je naslednje: nikoli ne moremo odstraniti vseh mikroorganizmov na našem psu, da bi odstranili vonj po mokrem psu in ga tudi ne bi smeli! Mnogi od teh mikrobov so naravni in nudijo zdravo zaščito za kožo našega psa.
Torej, čeprav obstajajo izdelki za pse, tako v prosti prodaji kot na recept, le začasno zmanjšajo ali prikrijejo vonj z drugimi vonji, ki jih imamo ljudje raje kot "parfum za mokre pse".
Najboljše kar lahko storite, je, da svojega psa redno krtačite in temeljito posušite, da preprečite, da bi se vonj in umazanija ujela v dlake njegovega kožuha in poslabšala smrdljiv vonj po mokrem psu! V dežju pa je seveda dežni plašč nepogrešljiv dodatek!

Kot nalašč za aprilsko vreme, je v naši spletni trgovini celoten mesec aktualen -20 % popust pri nakupu katere koli krtače iz naše trgovine ali dežnega plašča. Uporabi kodo APRIL20 in prihrani. 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.